BULLIDOR DE LA LLET I ELS EMPEDRATS
Edat recomanada: A partir de 5 anys

El dia 24 d’abril vam anar al Parc Natural del Cadí-Moixeró per anar a veure el Bullidor de la LLet, espectacular brollador i, la cua de cavall dels Empedrats. Es recomana anar en èpoques plujoses o a la primavera quan hi ha el desglaç. Si aneu a altres èpoques de l’any podeu trobar-vos el Bullidor de la Llet sec.

 

Com arribar:

 –  Aneu fins a la localitat de Bagà, per arribar-hi agafeu la carretera C-16 fins que trobareu una sortida indicada cap a Bagà. Un cop agafeu la sortida passareu per sota la carretera i arribareu a una rotonda, seguiu les senyalitzacions cap a Gliscareny. Passareu pel costat de l’oficina de turisme del Parc Natural. Continueu seguint en direcció a Gliscareny. Sortireu del poble tenint en tot moment el riu Bastareny a l’esquerre. Al cap d’un dos quilòmetres veureu una pista de terra a la dreta. A l’inici de la pista hi ha un cartell on indica La Salle Natura. Agafeu aquesta pista de terra que us portarà fins a La Salle Natura, coneguda com a Cal Cerdanyola. Aquí podreu deixar el cotxe en el pàrquing que hi ha habilitat.

 

 

 

Ruta:

– Aneu cap al pont que creua el torrent del Pendís o, també conegut com Forat, deixant a la dreta la font “Font Nostra”.

 

 

 

Passat el pont agafeu el camí que puja cap a la dreta, a l’inici hi ha un pal de rutes indicant cap el Bullidor de la Llet.

 

 

Passareu pel costat d’una casa coneguda com l’Hostalet, seguiu el camí per on aneu que passa a ser un sender més estret. Si aneu en èpoques de pluja o desglaç creuareu petits rierols que baixen de la muntanya cap el torrent. 

 

 

Anireu trobant marques pintades de color blanc i groc, és el PR-C 125 o també conegut com el camí dels Empedrats.

Més endavant passareu per una passarel·la natural que creu el torrent de Pendís. Tot seguit arribareu a una zona rocosa. Aneu cap a l’esquerre seguint les marques de color blanc i groc per tornar a trobar el sender.

No trigareu en trobar un encreuament de senders amb un pal de rutes. Aneu cap a l’esquerre, tal i com indica, cap el Bullidor de la Llet.

 

 

Seguidament trobareu el torrent que haureu de creuar de nou, ara per dues passarel·les de fusta. 

 

 

Tot seguit el sender s’enfila per una part rocosa. Pugeu uns metres fins que veureu que el sender continua cap a l’esquerre. El sender us portarà cap un mirador del torrent on podreu veure a la velocitat que baixa l’aigua que brolla uns metres més endavant del Bullidor de la Llet.

 

 

Continueu pujant el sender fins que aquest acaba davant d’una font natural que brolla de dins la roca, és el Bullidor de la Llet.

 

 

Desfeu el sender passant pel mirador i les passarel·les de fusta fins a l’encreuament cap el Bullidor de la Llet. Ara agafeu l’altre sender que puja a l’esquerre indicat cap a els Empedrats.

El sender puja ràpidament fins que passareu pel costat d’un mur de pedra que protegeix l’alçada respecte el torrent. Tot seguit haureu de creuar el torrent per les pedres.

 Continueu el sender que al cap d’uns metres tornar a tallar el torrent. Creueu de nou el torrent per les pedres. Tot seguit anireu pel costat del torrent saltant de pedra a pedra fins que haureu de creuar per últim cop el torrent.

 

 

Seguidament el sender torna a trobar-se amb el torrent, però aquest cop tindreu davant el bonic salt d’aigua que es forma, conegut com la cua de cavall dels Empedrats. Aquest és el punt final de la ruta, per tornar fins el cotxe desfeu el camí d’anada.

 

 

 


download-icon

 

 

Powered by Wikiloc
Ha estat útil?

Deixa un comentari