EL SALT DEL ROURE A JOANETES
Edat recomanada: A partir de 3 anys

El Salt del Roure és un salt d’aigua situat a la part superior de Joanetes . Està a uns 700m i el recorregut és d’un quilòmetre sense dificultats . Això si el camí fins arribar no està senyalitzat .

 

Com arribar:

– Heu d’agafar la carretera GIV-5273 i quan passeu el poble de Joanetes entre els quilòmetres 4 i 5 hi ha una pista que es fa servir com a via de servei pels tunels de Bracons. Si l’agafeu en uns metres veureu una petita placa “Sant Mateu” col·locada a la pared. Heu de seguir fins que s’acabi la pista i veureu una porta metàl·lica amb dues fulles oberta, aqui podeu deixar el vehicle, davant hi ha una caseta amb una antena.

 

 

Ruta:

– Primer heu de travessar la porta metàl·lica i en pocs metres veureu aquest cartell, el salt del roure.

 

IMG_6350

 

En aquest punt heu de seguir el camí que senyala la fletxa ja que sino ho feu anireu cap el bosc, el cami correcte us porta a un camp de pastura amb una masia a la dreta. Heu de travessar aquest camp i en pocs minuts arribareu a la capella de Sant Mateu. 

Un cop a la capella heu de passar per davant de la porta i continuar cap un petit camp de pastura i agafar el cami que trobareu, un cop l’agafeu ja podreu escoltar el riu.  Més endavant aquest cami es bifurca i heu d’agafar el de la dreta, que fa baixada. Aquest cami es estret i us portarà directament al salt del Roure.

 

IMG_6384

 

Per tornar-hi heu de desfer el cami fins a on es troba el vehicle.

 

Durada   1h
Dificultat   2/5
Desnivell   2/5
Distància   1 km
Indicacions   1/5
Estat del camí   3/5

 

download-icon

 Ha estat útil?

5 comentaris a “EL SALT DEL ROURE A JOANETES”

 1. Bon dia, m’interessaria anar a veure l’ermita de Sant Mateu i el Salt del Roure i la teva explicació de com anar-hi em sembla molt clara, només tinc un petit dubte. Quan dius “Heu d’agafar la carretera GIV-5273 i quan passeu el poble de Joanetes…………..” El dubte el tinc si s’ha de passar el poble de Joanetes en el sentit venint d’Olot, per exemple, o de Vic, perquè segons es vingui d’un lloc o d’un altre, no s’ha de passar per Joanetes sinó que aquesta pista de servei dels túnels es deu trobar ABANS d’arribar a Joanetes.

  M’ho podries aclarir si et plau? Moltes gràcies i salutacions.

  • Bon dia Fèlix, com bé dius, sí, has de passar per Joanetes venint d’Olot. Que ho disfrutis que segur que baixa força aigua pel salt, salutacions!

 2. Bon dia,
  demà volem apropar-nos per allà.
  Aleshores , entenc que venint de Barcelona, és abans d’arribar a Joanetes?
  És pot fer un bany en el Salt del Roure?
  Moltes gràcies per avançat.

  Salutacions,

  Mercè

Deixa un comentari