ENGORGAT DE LA FOU
Edat recomanada: A partir de 4 anys

El dia 11 de setembre vam anar a veure el sorprenent Espai Natural Protegit de la Serra de Miralles- Queralt. És un indret ple de boscos i espais humits destacant el saltant d’aigua de la Fou. Nosaltres com vam anar al final de l’estiu ja no baixava aigua, quedava el toll. És a la primavera quan la riera de la Roqueta porta aigua i es pot gaudir del salt d’aigua de 20 metres.

 

Com arribar:

– Heu d’agafar la carretera C-241 tant si veniu de Santa Coloma de Queralt com d’Igualada fins que trobeu el desviament cap a Sant Martí de Tous. Un cop entreu al poble heu de girar cap el carrer de la dreta, carrer de la Pau, seguint les indicacions de la hípica. Aquest carrer es troba davant d’una plaça amb una font.

 

IMG_2872

 

Seguiu aquest carrer fins que trobeu de nou dues fletxes indicant la hípica i La Fou. Seguiu el carrer que es torna en un camí el qual surt del poble. Uns metres més endavant trobareu que el camí es divideix, continueu pel de la dreta que us porta a un pont de color granate. Passeu el pont, trobareu un magatzem a l’esquerra i una cabana a la dreta.

Continueu i deixareu la hípica a la dreta. Més endavant trobareu que el camí es torna a dividir. Heu d’anar a l’esquerra, aquest camí canvia el color del terra. Més endavant veureu una caseta de la llum i una petita zona d’estacionament on podreu deixar el cotxe.

 

 

Ruta:

– Davant de la zona d’estacionament hi ha una senyal indicant La Fou. Seguiu pel camí seguint les indicacions de La Fou.

Trobareu el mirador de La Fou a l’esquerra, un cop heu gaudit de les vistes, torneu a agafar el camí.

 

IMG_2799

 

Ara heu d’estar atents ja que l’entrada cap a La Fou no està senyalitzada. A la dreta del camí trobareu un pi amb marques de SU pintades (vermella i groga), just a l’alçada del pi baixa un corriol a l’esquerra, agafeu-lo.

 

IMG_2805

 

IMG_2806

 

Heu de seguir baixant el corriol fins que veieu un sender amb una placa verda explicant el paratge de la Fou. Continueu el sender i en pocs metres veureu que aquest es divideix on hi ha una senyal de fusta indicant Saltant de La Fou.

 

IMG_2815

 

Agafeu el corriol de l’esquerra que fa baixada i us portarà fins al toll d’aigua amb el saltant de la Fou.

 

IMG_2843

 

Un cop vist torneu pel corriol per on heu vingut fins a la senyal de fusta. Ara heu de continuar baixant el sender. Tot seguit us trobareu la Cova del Diable, també senyalitzada amb una senyal de fusta. La Cova del Diable és una balma amb una estreta escletxa a la part inferior.

 

IMG_2857

 

Continueu baixant el sender. Ara el sender es va tornant més estret amb pedres al terra. La vegetació és densa i poblada. Quan el sender es torna a fer més ample veureu una senyal de fusta indicant Font de la Fou.

 

IMG_2859

 

Agafeu el corriol de la dreta i al cap d’uns vint-i-cinc metres trobareu la font a l’esquerra del corriol just abans de creuar la riera. Aneu atents ja que està una mica amagada.

 

IMG_2864

 

La tornada s’ha de fer pel mateix sender i camí per on heu vingut. Ara fa pujada.

 

 

Durada   1,5h
Dificultat   2/5
Desnivell   3/5
Distància  3km
Indicacions   2/5
Estat del camí   3/5

download-iconHa estat útil?

Deixa un comentari