FONT DE LA LLÚDRIGA A CAPAFONTS
Edat recomanada: A partir de 3 anys

El dia 1 de Novembre vam anar a Capafonts. Aquesta ruta es va endinsant en el bosc seguint el riu Tosques fins a la Font de Llúdriga on neix el riu Brugent.

 

 Com arribar:

– Aneu cap a la localitat d’Alcover (Alt Camp), travesseu la localitat i agafeu la carretera recargolada que puja a Mont-ral, TV-7041, fins el quilòmetre 21 on es troba la localitat de Capafonts. Entreu a la localitat per la segona entrada on hi ha un edifici de fusta (Oficina de turisme) i aquí ja podeu estacionar el vehicle al pàrquing que hi ha a la mateixa oficina de turisme.

 

 

Ruta:

– Agafeu el carrer de la mateixa oficina de turisme i aneu en direcció al centre del poble. Passareu davant de l’església, agafeu el primer carrer a l’esquerra on hi ha una font de pedra. Baixeu el mateix carrer per unes escales i seguiu el camí per davant d’una zona de conreus, trobareu un petit rierol que creua aquest camí  ja cimentat. Voregeu el rierol per la dreta (No hi passeu per sobre ja que rellisca).

Continueu el camí cimentat que ens un metres torna a ser de terra fins que us trobareu un cadenat que talla aquest camí amb unes pedres de grans dimensions a la dreta. Salteu la cadena i al cap d’uns vint-i-cinc metres trobareu un sender a l’esquerre. Aquest sender no està senyalitzat. El sender fa baixada, aneu sempre pel sender de la dreta fins que arribareu al mirador del dic de les Tosques protegit amb baranes de fusta.

Seguiu el sender fins arribar a una bifurcació, agafeu el sender  de l’esquerre direcció el riu. A partir d’aquí sempre agafeu el sender de l’esquerre que us portarà pels gorgs del riu Tosques. 

 
 

IMG_1496

 
IMG_1500

 

 

Arribareu al final del recorregut, a la Font de la Llúdriga, que un cop vista haureu de pujar les escales fins agafar el camí principal i tornar cap el cadenat per desfer el camí fins on teniu el vehicle estacionat.

 

 

 

Durada    2h
Dificultat   3/5
Desnivell   2/5
Distància   3’5 km
Indicacions   3/5
Estat del camí   2/5

download-icon
Ha estat útil?

2 comentaris a “FONT DE LA LLÚDRIGA A CAPAFONTS”

  1. Hola. M’agradaria fer alguna ruta bonica, amb rius i cascades, però no estic gaire en forma. Creieu que és fàcil aquest ruta? Són dues hores d’anada i dues de tornada? Gràcies!

Deixa un comentari