FONTS DEL GLORIETA
Edat recomanada: A partir de 4 anys

El dia 6 de setembre vam anar a fer una ruta a peu cap a les Fonts del Glorieta, naixement del riu Glorieta a l’Espai Natural de les Muntanyes de Prades. L’itinerari té un desnivell de baixada de 200 metres fins a les Fonts. No està gaire senyalitzat, però amb les indicacions que fem arribareu sense problemes.

 

Com arribar:

– Heu d’anar cap el poble d’Alcover i, un cop a la població, heu seguir la senyalització Mont-ral per la TV-7041. Un cop agafeu la carretera, heu de continuar fins al quilòmetre 11 on està Mont-ral. L’entrada al poble es troba a l’esquerra de la carretera. Entreu en sentit el poble i continueu pel carrer Ample. Passareu per davant d’un petit parc infantil. Més endavant a l’esquerra hi ha un antic camp de futbol abandonat, solament queden els marcs de les porteries rovellades, aquí podreu estacionar el vehicle.

 

 

Ruta:

– Heu d’agafar la pista de terra que surt de la zona on hem aparcat, a l’inici de la pista de terra hi ha un cadenat i una senyal que indica L’Aixàviga. Passeu pel costat de la cadena i continueu a peu per la pista de terra.

 

IMG_2630

 

Continueu per aquesta pista de terra fins que trobeu una senyal amb dues fletxes de color granate, heu de continuar cap a la baixada de pedres en sentit a la Bassa de la Central.

 

IMG_2636

 

Un cop heu baixat el camí de pedres, us trobareu una senyal indicant Fonts del Glorieta, seguiu la fletxa baixant per unes pedres que formen una escala.

 

IMG_2640

 

Continueu el camí que ja s’ha tornat en un sender que s’endinsa al bosc, passareu pel costat d’una senyalització de KM5.

Més endavant arribareu a un encreuament de camins amb una senyalització. Cap senyalització indica les Fonts del Glorieta. Vosaltres heu d’agafar el sender de l’esquerra que no està senyalitzat.

IMG_2648

IMG_2649

 

Continueu pel sender que heu agafat cap a l’esquerra i en uns metres arribareu a unes baranes de fusta que impedeixen l’accés de motos.

 

IMG_2650

 

Un cop heu passat les baranes el sender va baixant per la vall. En alguns trams heu d’ajudar els petits a baixar les pedres del camí. Passareu per davant del mirador de la Vall de la Glorieta. Just a sota del mirador hi ha el toll d’aigua de Les Fonts del Glorieta.

 

IMG_2654

 

Continueu baixant el sender i aquí heu d’estar atents ja que la senyal que hi ha per baixar al toll no està gaire visible.

 

IMG_2655

 

Un cop trobeu la senyal agafeu el sender que fa baixada seguint el sentit de la fletxa. Aquí si que heu d’ajudar els petits a baixar ja que hi ha força pendent sense ser perillós. En uns cinc minuts com a màxim haureu arribat a Les Fonts del Glorieta.

IMG_2661

 

Agafeu forces ja que la tornada és pel mateix camí d’anada i ara fa pujada.

 

Durada   3h
Dificultat   3/5
Desnivell   3/5
Distància  3km
Indicacions   3/5
Estat del camí   3/5

download-icon
 Ha estat útil?

Deixa un comentari