GORGS DE SANTA CÀNDIA
Edat recomanada: A partir de 4 anys

El dia 12 de març vam anar fins gorgs de Santa Càndia a la riera de Carme. La ruta transcorre per un Espai Natural Protegit seguint el curs de la riera entre bosc de ribera. Si aneu després d’un episodi de pluges podreu gaudir dels salts d’aigua de la riera.

 

 Com arribar:

– Agafeu la carretera BV-2131 a la comarca de l’Anoia, entre els quilòmetres 9 i 10 hi ha una fàbrica en desús i el pont de la carretera que creua la riera. Entre aquests dos punts hi ha una esplanada a peu de carretera on hi ha la senyal dels Gorgs de Santa Càndia. Aquesta esplanada és un pàrquing on podreu deixar el vehicle estacionat.

 

 

Ruta:

– Agafeu el camí que hi ha al costat de l’esplanada. A l’inici del camí hi ha un pal de fusta amb una marca pintada de color groc.

 

 

Continueu el camí que va girant cap a la dreta. Anireu tota l’estona pel costat esquerre de la riera. El camí s’endinsa en un frondós bosc de ribera. Passareu pel costat de cartells d’informació de la riera.

 

 

Arribareu a un punt que el camí té un esglaó que es pot baixar sense gaire dificultat, tot i això alguna persona ha lligat una corda a un arbre que hi ha al costat de l’esglaó. Els més petits poden agafar-se de la corda per donar-li un toc aventurer.

 

 

Arribareu a un encreuament de senders, agafeu el de la dreta que puja pel costat d’una casa a mitja construcció (quan vam anar-hi el sender estava brut de material de construcció).

 

 

Quan passeu el sender passareu pel costat d’una font i veureu un camí de terra ample, a l’inici d’aquest camí hi ha un planell informatiu de la riera. Agafeu aquest camí que va en lleugera baixada.

 

 

El camí baixa fins a la riera. Abans d’arribar a la riera hi ha un pal de rutes a la dreta del camí. Agafeu el sender que puja cap a la dreta en sentit a Gorgs de Santa Càndia.

 

 

 

Seguiu el sender deixant una finca a l’esquerre, el sender us portarà a un camp agrícola, voregeu aquest camp i continueu cap a l’esquerre que baixa fins a un nou encreuament. Hi ha un pal de rutes caigut.

 

 

Continueu cap a l’esquerre passant per la part del darrera de la finca entre camps agrícoles. Tornareu a anar pel costat de la riera per un sender més estret. Al cap d’uns metres arribareu al primer gorg de la riera que està protegit per pals de fusta i cordes.

 

 

Uns metres més endavant arribareu al segon gorg de la riera.

 

 

Passat el segon gorg el sender comença a pujar i és més estret. Estigueu pendents dels més petits ja que en pocs metres l’alçada respecte el riu és considerable i el sender no està protegit. Tot i això no és perillós si aneu atents.

Arribareu al tercer gorg, el més bonic de tots. També és el final de la ruta.

Per tornar fins el cotxe desfeu el camí d’anada.

 

 

Durada    3h
Dificultat   3/5
Desnivell   3/5
Distància   5’6 km
Indicacions   4/5
Estat del camí   3/5

download-icon
Ha estat útil?

2 comentaris a “GORGS DE SANTA CÀNDIA”

  1. Hola!
    Tinc pensat fer aquesta ruta al mes de juliol amb nens de 6 a 12 anys, i acabar banyant-nos a l’últim gorg. És possible banyar-s’hi, oi? I s’hi pot nedar una mica, o és massa petit?

    Gràcies!

    • Hola Francesc, no és petit, al contrari, és força gran. A l’estiu no crec que hi hagi molta aigua. Si vols sortir de dubtes abans d’anar-hi contacta amb el municipi. Gràcies pel teu comentari!

Deixa un comentari