LA COVA PINTADA I EL RACÓ DEL MORO
Edat recomanada: A partir de 5 anys

El dia 25 de març vam anar fer dues rutes en una, primer a la Cova Pintada, i després, al Racó del Moro al Parc Natural dels Ports. Es pot fer amb nens tot i que hi ha parts del sender que és estret i el sotabosc els dificulta caminar. Segurament els haureu d’ajudar.

 

Com arribar:

– Heu d’anar cap a la localitat de Tortosa, si heu agafat l’AP7 heu de sortir per la sortida 40 i continuar per la C42, un cop a Tortosa agafeu la rotonda i creueu el pont del riu Ebre, un cop creuat arribareu a un altre rotonda amb formes de nusos. Continueu  recte en sentit a Raval de Crist pel carrer Horta. Creueu Raval de Crist i arribareu a una petita rotonda. Agafeu la sortida en direcció a Mas de Barberans per la carretera TV-3421. Continueu la carretera fins al quilòmetre 19 on hi ha un desviament cap el barranc de Lloret. Agafeu aquest desviament i continueu per la pista durant uns sis quilòmetres passant per finques de toros, creuareu la riera i al cap d’uns metres arribareu al final de la pista on hi ha una petita zona d’estacionament, hi ha una senyal de prevenció d’incendis.

 

GOPR2191  

 

 

Ruta:

– Un cop deixeu estacionat el vehicle heu d’agafar el camí que surt de la zona d’estacionament.

 

GOPR1968

 

El camí va paral·lel al riu. Us recomanem que us apropeu al riu ja que hi ha bonics salts i tolls d’aigua.

 

GOPR1974

 

Arribareu a un cadenat que hi ha en el camí, el salteu i continueu pel camí que passarà a ser un petit sender.

 

GOPR1977

 

A l’inici del sender passareu per un petit bosc fins arribar a un pont de fusta que creua el riu.

 

GOPR1984

 

Un cop creuat el pont el sender es divideix, el que va cap a l’esquerra porta cap el Racó del Moro pel barranc de Lloret que agafareu quan torneu de la Cova Pintada. Heu de continuar l’altre sender fins que veieu pintada una pedra amb pintura vermella barranc de la cova pintada. Heu d’agafar el sender que puja a la dreta de la pedra.

Aquest sender és estret i potser heu d’ajudar en algun tram als nens ja que el sotabosc deixa poc sender visible per caminar. El primer tram del sender puja ràpidament.

Durant la pujada passareu per la font de la Costa dels Dolors.

 

GOPR1991

 

Continueu el sender que finalitza a la mateixa Cova Pintada. Val la pena gaudir-la una estona. Dins la cova hi ha la Font de la Cova Pintada.

 

GOPR1994

 

GOPR2002

 

La tornada fins al pont de fusta és pel mateix sender. Abans de creuar el pont agafeu el sender que hi ha a la dreta del pont per fer la segona part de la ruta, el Racó del Moro.

 

GOPR2013

 

El primer tram del sender va paral·lel al riu. Més endavant passareu pel costat d’una gran pedra on hi ha pintat Racó del Moro en vermell.

GOPR2017

Continueu pel sender fins al Bufadors del Lloret. Són el coneguts “ullals” que en èpoques de pluja l’aigua surt dels orificis del terra.

 

GOPR2019

 

Continueu pel sender que poc a poc anirà pujant pel barranc del Lloret fins que trobareu una placa, heu de seguir pel sender que hi ha darrera de la pedra tal i com indica la fletxa cap el Racó del Moro.

 

GOPR2020

 

GOPR2021

 

El sender va resseguint el barranc, passareu per una zona de pedres que recorda a un amfiteatre.

 

GOPR2023

 

Poc a poc el barranc es va tancant fins que veureu la senyal que indica que heu arribat al Racó del Moró

 

GOPR2024

 

Heu de baixar fins el final del sender on hi ha la caiguda d’aigua formant un toll d’aigua cristal·lina encaixonat entre roques. És un racó màgic.

 

GOPR2033

 

La tornada és pel mateix camí d’anada fins el pont, creueu el pont i continueu fins on teniu el vehicle estacionat

 

 

Durada   3h
Dificultat   4/5
Desnivell   4/5
Distància   6km
Indicacions   1/5
Estat del camí   2/5

download-icon
Ha estat útil?

2 comentaris a “LA COVA PINTADA I EL RACÓ DEL MORO”

  1. M’ha agradat molt i és molt clar per on passar. Només un dubte, hi ha alguna pintura a la cova?, és que no es diu enlloc que n’hi hagi, llavors no entenc el perquè de la “Cova pintada”. Hem canviat de càmping i ara ens estem instal.lant a Arnes i estic mirant llocs per visitar i, al llegir la cova pintada, he pensat, vaja ensenyarem als nens pintades prehistòriques.

    • Hola! Imagino que el nom de cova pintada és degut a la tonalitat de colors de la roca i que fan l’efecte que estigui pintada. No hi ha pintures rupestres a l’interior però si una font. Aquesta és una de les rutes que més hem gaudit

Deixa un comentari