LA FORADADA A CANTONIGRÒS

 

Edat recomanada: A partir de 4 anys

El dia 15 de maig vam anar a La Foradada a Cantonigròs, un racó amagat amb un espectacular salt d’aigua de conte de fades vorejat de roca amb un forat a un dels costats, d’aquí el nom de roca Foradada.

 

Com arribar:

– Heu d’agafar la carretera C- 153 en sentit a Cantonigròs i Rupit, quan arribeu al poble trobareu el restaurant Puntí a peu de carretera a la dreta, agafeu el carrer (camí Reial) deixant el cartell informatiu de la Vall de Sau de Collsacabra a la dreta.

 

 

Aquest carrer us portarà directament al camp de futbol de gespa natural. En el mateix carrer podreu estacionar el vehicle.

 

 

Ruta:

– Un cop deixeu el vehicle heu d’agafar el camí de terra que hi ha al darrera del camp de futbol. Aquest camí fa baixada, haureu de seguir les marques del GR- 151, tot i que la majoria es troben esborrades.

Aneu seguint el camí fins que arribeu a un encreuament, heu de continuar camí avall deixant el camí de l’esquerre que és el GR. Més endavant retrobareu de nou el GR i continuareu a la dreta.

Finalment arribareu fins a un pal amb senyals indicant La Foradada a 10 minuts senyalant cap a un sender estret. Heu d’agafar el sender que baixa a l’esquerre, hi ha una senyal metàl·lica a un arbre senyalant aquest sender que diu Foradada.

En aquest sender cal anar amb compte amb els més petits i ajudar-los a baixar. En els trams més delicats hi ha barana de fusta per agafar-se.

Finalment arribareu a la Foradada, si voleu accedir sota la cascada heu de travessar el riu per les pedres i agafar el sender estret que va rodejant la roca fins que arribeu al forat de la roca. Aneu amb compte ja que el terra pot relliscar.

 

IMG_7258

 

Agafeu forces ja que la tornada és pel mateix camí i fa pujada.

 

Durada   1,5h
Dificultat   3/5
Desnivell   3/5
Distància  2,2km
Indicacions   3/5
Estat del camí   3/5

download-icon
 Ha estat útil?

Deixa un comentari