SALT DE L’OLLA

 

Edat recomanada: A partir de 4 anys

El dia 14 de maig vam anar a veure l’espectacular salt de l’Olla de 30 metres a Hostalets d’en Bas. És una ruta que no està senyalitzada. És possible fer la ruta circular però nosaltres vam anar i tornar pel mateix camí. Gràcies a les indicacions de gorguesgarrotxa.blogspot.com i la G.E.C.A. vam poder arribar-hi.

 

 

Com arribar:

– Heu d’agafar la carretera C-153, antiga carretera de la Salut. Quan s’inicien les corbes, en el quilòmetre 49, deixant Sant Simplici a l’esquerre hi ha un trencall a la dreta cap a casa l’Aubert. Passeu pel costat de la casa i uns metres més endavant a l’esquerra podeu deixar estacionat el vehicle just al costat de la senyal del camí ral de Vic.

 

 

Ruta:

– Un cop heu deixat el vehicle estacionat heu d’agafar el camí de terra seguint la senyalització cap a Cantonigrós (el camí ral) i Vic.

 

 

Passareu per davant del Molí Vell,

 

 

i uns metres més endavant heu de travessar el riu Fluvià per un pont de formigó sense baranes. Un cop passat el pont heu de seguir el camí de terra que segueix el riu cap a la casa l’Esquirol.

Un cop deixeu la casa de turisme rural l’Esquirol, heu d’agafar el camí pedregós que puja cap a dreta i s’endinsa al bosc. Aquest camí s’enfila de debò. Seguiu aquest camí que va fent pujada fins que trobeu una porta de fusta que talla aquest camí.

 

 

Podeu obrir la porta utilitzant un curiós mecanisme per obrir i tancar, o rodejar la porta pels costats.

Un cop passeu la porta heu de continuar pel mateix camí que va girant cap a la dreta fins que arribareu a una nova senyalització que marca camí ral cap a Cantonigrós i Vic. En aquest punt heu de deixar el camí i agafar el de la dreta. Quan vam anar-hi nosaltres hi havia unes branques al terra tallant el camí.

 

 

En aquest nou camí hi ha un arbre de la dreta del camí amb una senyal GR en forma d'”X”. Aquest camí es torna en un sender més estret i sense tanta pendent.

Continueu pel sender fins que arribeu a una clariana on hi ha tres camins, agafeu el de la dreta que té una pronunciada baixada. Quan vam estar-hi hi havia una fita a l’inici d’aquest camí.

Aquest camí és encara més estret i té pedres que fan d’esglaons, haureu d’ajudar els més petits per baixar-los. Un cop aneu baixant el camí ja escoltareu el soroll de l’aigua.

Al cap de pocs minuts ja haureu arribat al salt de l’Olla.

 

IMG_7191

 

Per tornar podeu desfer el camí com vam fer nosaltres o anar seguint el riu per veure les gorgues fins a la Font de les Fogoses.

 

Durada   3h
Dificultat   4/5
Desnivell   4/5
Distància  5km
Indicacions   1/5
Estat del camí   4/5

download-icon
 Ha estat útil?

Deixa un comentari