SALT DE SALLENT A RUPIT
Edat recomanada: A partir de 4 anys

El dia 23 d’octubre vam anar a veure el salt de Sallent a Rupit, un salt d’uns 100 metres d’alçada en el Collsacabra. La ruta passa pel pont penjat de Rupit i els saltants del Rodó i Sabaters.

Com arribar:

– Agafeu la C-153 per arribar a Rupit. A l’entrada del poble hi ha un pàrquing on pondrem deixar el vehicle.

 

Ruta:

– Un cop deixeu estacionat el vehicle heu d’anar cap el poble agafant el carrer cap a la dreta deixant un parc infantil a l’esquerra. Continueu el carrer que us portarà fins al pont penjat.

 

IMG_3860

 

Un cop passat el pont heu d’anar cap a l’església. Just passat l’església hi ha un carrer que gira a l’esquerra. Agafeu-lo, a la cantonada del carrer hi ha una senyal cap el Salt de Sallent.

 

IMG_3796

 

Al final del carrer trobareu un altre senyal, aneu cap a l’esquerra seguint la senyal cap el Salt de Sallent. Un cop heu agafat el carrer aquest passa per un túnel que us portarà cap un corriol deixant Rupit a l’esquena.

 

IMG_3797

 

IMG_3857

 

Seguiu el corriol fins que trobareu a l’esquerra unes escales de pedra que us portaran cap el riu Rupit. Un cop heu baixat haureu de creuar un riuet per les pedres. Un cop passat el riuet heu de pujar de nou escales de pedra cap el bosc. Aquest tram fins al saltant del Rodó heu d’estar atents ja que el corriol va a una alçada considerable respecte al riu. Hi ha llocs on han instal·lat baranes de fusta.

Un cop arribeu al saltant del Rodó podeu desviar-vos a la dreta per veure el salt des de dalt. Un cop vist torneu al sender principal i a uns metres hi ha un mirador on es pot veure part del salt.

 

IMG_3807

 

Continueu el sender que us portarà fins a la font de la Pomareda. Deixant la font a l’esquena seguiu el sender que va cap a l’esquerra.

 

IMG_3828

 

El sender ja més ample i planer us portarà fins al Salt de Sallent amb vistes a l’Agullola. Si agafeu el camí que puja cap a l’esquerra, al cap d’uns tres-cents metres, arribareu al mirador del salt.

 

 

La tornada és pel mateix sender per on hem vingut fins a la font de la Pomareda. Ara heu d’agafar el sender estret que baixa i que us portarà fins al saltant dels Sabaters. Per arribar-hi haureu d’ajudar els més petits.

 

IMG_3838

 

La tornada fins a Rupit es fa pel mateix camí d’anada.

 

Durada   2,5h
Dificultat   3/5
Desnivell   3/5
Distància  5km
Indicacions   3/5
Estat del camí   3/5

download-iconHa estat útil?

Deixa un comentari