SALT DEL MIR A VIDRÀ

 

Edat recomanada: A partir de 4 anys

El 12 de Maig vam anar a veure el Salt del Mir de 35 metres d’alçada. Baixant cap el salt trobarem tres molins fariners mig enderrocats amb part del mecanisme a l’interior.

 

Com arribar:

– Heu de sortir del poble de Santa Maria de Besora en sentit Vidrà per la carretera BV-5227, al cap d’1,5km hi ha un trencall a la dreta amb una senyalització “el Pous, el Nogué, el Molinot i el Mir”. Heu d’agafar aquest trencall i continuar per la pista de terra seguint les indicacions cap el veïnat del Mir. Un cop arribeu, podeu deixar el vehicle estacionat a la zona d’estacionament de “La Cabanya del Mir” si us quedeu també a dinar, o bé deixar-lo ben arrenglerat en algun dels espais que hi ha al marge de la pista abans d’arribar al restaurant.

 

 

Ruta:

– Un cop deixeu el vehicle estacionat heu de continuar la pista de terra que fa baixada entre camps. Més endavant entrareu a la zona boscosa i haureu de treure el fil de bestiar que talla el camí. Un cop passeu torneu a col·locar el fil i continueu la pista. Aquesta pista es divideix i heu de seguir cap a l’esquerra en sentit al cartell que indica els Molins.

Arribareu a la riera de la Foradada i haureu de travessar-la per la passarel·la de fusta. 

 

IMG_7074

 

Uns metres més endavant el camí es divideix i heu de continuar pel camí de la dreta. A partir d’aquí ja podeu escoltar la caiguda d’aigua del Salt del Mir. Si us apropeu pel caminet de la dreta podreu veure, entre la vegetació, el salt per la part de dalt. Aneu amb precaució amb els més petits.

 

IMG_7080

 

Continueu pel camí de terra que heu deixat per veure el salt des de dalt, el camí anirà fent baixada. Anireu trobant els molins mig enderrocats fins arribar al Salt del Mir.

 

 

IMG_7084

 

IMG_7115

 

 

Durada   2h
Dificultat   3/5
Desnivell   3/5
Distància   3 km
Indicacions   2/5
Estat del camí   3/5

download-iconHa estat útil?

Deixa un comentari