SALT DEL MOLÍ A VIDRÀ




Edat recomanada: A partir de 4 anys

El dia 26 de setembre vam anar fins a Vidrà per anar a veure el Salt del Molí. Aquest salt té una alçada d’uns vint metres, és un dels salts més alts del riu Ges. És una ruta exigent pels més petits degut el terreny pedregós i humit, però ajudant-los a que no rellisquin la poden fer sense gaire problema.

 

Com arribar:

– Agafeu la carretera BV-5227 que va de Santa María de Besora fins a Vidrà. Un cop a Vidrà veureu l’Ajuntament, passeu pel costat de l’Ajuntament que us portarà directament a la plaça del poble on podreu deixar estacionat el vehicle.

 

 

 

Ruta: 

– Seguiu la carretera que travessa el poble, passareu pel costat d’un parc infantil i del poliesportiu.

 

DCIM100GOPROGOPR5145.

 

A l’altre costat de la carretera veureu la Masia Cavaller considerada una de les masies més importants de Catalunya, és de l’any 1787.

Quan passeu la masia veureu un camí de terra a la dreta amb un pal indicador de rutes a l’inici. Agafeu aquest camí cap el Salt del Molí.

 
DCIM100GOPROGOPR5146.
 

 Arribareu a una granja, continueu pel camí de terra seguint la fletxa cap el Salt del Molí.

 

DCIM100GOPROGOPR5147.

 

Més endavant passareu pel costat de la depuradora d’aigües. Tot seguit veureu que el camí es divideix, agafeu el camí de l’esquerra cap el Salt del Molí pel pont romànic com indica el pal de rutes.

 
DCIM100GOPROGOPR5153.
 

A partir d’aquí el camí és més estret i pedregós. Arribareu a una torre d’alta tensió. Agafeu el sender que baixa a la dreta. El sender s’endinsa en zona boscosa tornant-se cada cop més humit. Aneu en compte amb els petits i ajudeu-los a baixar pel sender ja que hi ha parts on el terra rellisca.

 

DCIM100GOPROGOPR5155.

 

El sender comença a baixar considerablement fins el riu Ges. L’última part és la més dificultosa i humida. Hi ha dos senders abans d’arribar al pont romànic de Salgueda, nosaltres recomanem que aneu pel sender que hi ha a l’esquerra ja que la baixada és més progresiva. Tots dos senders acaben just davant del pont de Salgueda.

 

DCIM100GOPROGOPR5163.

 

DCIM100GOPROGOPR5159.

 

Creueu el pont i seguiu les marques del PR (groc i blanc) agafant el sender que baixa a la dreta.

 

DCIM100GOPROGOPR5165.

 

Continueu el sender fins que trobareu un encreuament de senders. Agafeu el sender de la dreta que és més estret i fa baixada.  

 
DCIM100GOPROGOPR5257.
 

Uns metres més endavant hi ha un mirador on es pot veure la part superior del Salt del Molí. Aquest mirador està al descobert i es troba elevat respecte al riu, vigileu els més petits.

 

DCIM100GOPROGOPR5166.

 

Continueu el sender que us portarà a baix del Salt. Passareu pel costat de les ruïnes de l’antic molí. 

 

DCIM100GOPROGOPR5167.

 
DCIM100GOPROGOPR5247.
 

La tornada és pel mateix camí, ara toca pujar tot el que heu fet de baixada.

 
 

Durada   2,5h
Dificultat   3/5
Desnivell   3/5
Distància  4km
Indicacions   3/5
Estat del camí   3/5

download-icon



Ha estat útil?

4 comentaris a “SALT DEL MOLÍ A VIDRÀ

    • Elisenda el temps és d’anada i tornada, aquest és orientatiu, fent parades i a ritme de nen de quatre anys. La dificultat depen de molts factors que no entrem a valorar. Gràcies per seguir-nos!

Deixa un comentari