SALT DE SOTORRES I EL VENTADOR
Edat recomanada: A partir de 5 anys

El dia 25 de febrer vam anar a veure dos salts d’aigua a prop de la localitat d’Horta de Sant Joan dins el Parc Natural dels Ports. El primer salt és el Salt de Sotorres que antigament va ser aprofitat per un molí fariner, i el segon, el Ventador on el riu Canaleta transcorre encaixonat entre roques calcàries.

Com arribar:

 –  Agafeu la carretera T-330 sentit Arnes, en el quilòmetre 17 hi ha el desviament cap a Horta de Sant Joan i, tot seguit, hi ha un desviament a l’esquerre indicat cap Els Ports. Agafeu aquest desviament cap Els Ports, continueu per la pista fins que al cap d’uns 150 metres hi ha un desviament a l’esquerre cap a una pista de terra. A l’inici de la pista de terra hi ha un cartell de rutes que indica el Salt de Sotorres. Continueu la pista de terra uns 3,5 quilòmetres fins que arribareu a una esplanada al costat del Mas de Fandos on podreu deixar el cotxe estacionat. Aquesta esplanada és coneguda com pàrquing de barranquisme.

Ruta:

– Continueu la pista passant pel rierol del barranc dels Cubars. La pista gira cap a la dreta, uns metres més endavant trobareu un encreuament de pistes, continueu per la pista de la dreta. Aquesta pista transcorre entre camps d’oliveres.

Al cap d’uns deu minuts arribareu a una masia rehabilitada, Mas de Sotorres. Continueu la pista deixant la masia a l’esquerre. Tot seguit sortiu del camí i baixeu fins a una tanca metàl·lica que talla un altre camí.

Obriu la porta i un cop passeu deixeu-la com l’heu trobat. El camí creua el riu d’en Piquer, depèn del cabdal del riu creueu-lo saltant les pilones de ciment col·locades per no mullar-se els peus.

Tot seguit aneu cap a la dreta creuant una zona boscosa. En pocs metres veureu a la dreta el Salt de Sotorres.

Desfeu el camí fins el mas de Sotorres. Agafeu el camí de la dreta que puja pel costat del camp de vinyes. Més endavant trobareu una tanca, obriu-la, passeu i tanqueu-la de nou. Continueu pel camí que hi ha a la dreta. Ja no tornareu a trobar cap tanca més.

El camí arriba a un encreuament amb un sender indicat amb un cartell de fusta cap el Ventador. Agafeu el sender que va pujant lleugerament.

Primer passareu pel costat d’una bassa i després trobareu un cartell de rutes que indica el Ventador. Més endavant passareu pel costat d’un camp d’ametllers. A partir d’aquí el sender es va fent més estret fins assolir el màxim d’alçada on hi ha un cartell de zona de barranquisme del riu Canaleta. Seguiu la fletxa del cartell seguint un sender desdibuixat però sense pèrdua ja que veureu un altre cartell igual a uns 25 metres.

Seguiu la fletxa i continueu pel sender que baixa fent zig-zag. La baixada és pronunciada i pedregosa. Hi ha diversos senders que porten al mateix punt. Aquest punt és la zona boscosa ja propera al riu Canaleta. Seguiu el sender no marcat que us porta en pocs metres a una balma. Seguiu el sender que voreja la balma, passeu dos ponts naturals de pedra. A la sortida del segon pont estareu davant del Ventador.

Per tornar desfeu el camí d’anada. Si voleu estalviar-vos distància podeu agafar el camí que continua a la dreta abans de la porta que hi havia a prop del camp de vinyes del mas de Sotorres.

 

download-icon
Ha estat útil?

Deixa un comentari