CASCADA DE SANT ESPERIT
Edat recomanada: A partir de 4 anys

El dia 29 d’agost vam anar fins al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Hi ha dues maneres d’accedir al parc, una per Espot que dóna a l’Estany de Sant Maurici i els Encantats, o per Boí com va fer nosaltres per anar cap el planell d’Aigüestortes i, també, a la cascada de Sant Esperit.

La cascada de Sant Esperit és un espectacular salt d’aigua d’uns trenta metres de desnivell del riu de Sant Nicolau abans d’arribar a l’Estrany de la Llebreta.

 

Com arribar:

– Heu d’agafar la carretera L500 un cop passat el Pont de Suert. Continueu per la L500 i passareu els pobles de Llesp, Barruera i Erill de la Vall, quan passeu aquest últim hi ha un desviament a la dreta  cap a la carretera L501 en sentit a Boí. Un cop arribeu a Boí hi ha una zona d’estacionament gratuït a la dreta de la carretera on podreu deixar el vehicle. 

 

 

Ruta: 

– Un cop estacionat el vehicle heu de pujar les escales que hi ha fins a la plaça del Treio on hi ha l’Associació de taxis de la Vall de Boí. Per accedir al parc està prohibit fer-ho amb vehicle particular. S’ha de deixar el vehicle a Boí com vam fer nosaltres o a la zona d’estacionament que hi ha habilitat a l’entrada del parc. Les tarifes d’anada i tornada són de 10,20€ per adults i de 6,30€ per nens.

El trajecte són uns 12 quilòmetres en taxi fins al punt de sortida de la ruta on hi ha una caseta d’informació.

Un cop a la caseta d’informació heu de tornar pel camí asfaltat per on heu vingut amb el taxi. Al cap d’uns cent metres hi ha un sender a l’esquerra que es troba senyalitzat amb pals de fusta de color groc. Agafeu aquest sender que fa baixada, aquest primer tram heu d’ajudar els més petits ja que el terreny és irregular fins que arribeu al riu.

 

IMG_2600

 

Aquí heu d’anar cap a la porta de fusta i obrir-la amb un curiós mecanisme. Continueu el camí seguint en tot moment els pals de fusta de color groc. En algun punt podeu desviar-vos per observar salts d’aigua del riu.

 

IMG_7375

 

IMG_7387

 

Abans d’arribar a la cascada de Sant Esperit hi ha un mirador on es pot veure l’Estany de la Llebreta.

 

IMG_7390

 

Un cop a la cascada passareu pel costat d’aquesta i heu de continuar uns deu metres per la carretera i ja veureu el mirador de la cascada de Sant esperit.

 

IMG_7392

 

IMG_7404

 

Per agafar de nou el taxi per tornar a Boí no és necessari desfer el camí fins a la caseta d’informació. Quan passi un taxi per la cascada l’atureu i els aviseu que voleu baixar i ells avisaran a un taxi per a que passin a recollir-vos. Aquest servei no ens van informar quan vam treure els tickets de taxi a Boí però si que a la caseta d’informació ens van dir que ho feien.

 

 

Durada   1,5h
Dificultat   3/5
Desnivell   3/5
Distància  2km
Indicacions   5/5
Estat del camí   3/5

download-icon
 
 

NORMES PARC NACIONAL D’AIGËSTORTES I ESTANY DE SANT MAURICI:

  • La circulació de vehicles i bicicletes a l’interior del Parc és restringida. Només es permet l’accés a l’interior a peu, en bicicleta (fins als punts d’informació de Sant Maurici i Aigüestortes) o amb els vehicles de transport públic degudament autoritzats de la zona d’influència del Parc Nacional.

  • No es permet la caça, la pesca ni la captura de cap animal. No malmeteu els elements naturals. Les pedres i els arbres, les flors, els fruits, els bolets i tot tipus d’animals formen part de la natura. Respecteu-los i gaudiu de la seva observació.

  • Que ningú no s’adoni que heu estat al parc. No embruteu la muntanya amb les vostres deixalles i burilles. Emporteu-vos-les fora del Parc Nacional i dipositeu-les als contenidors adequats per a aquest efecte.

  • Es prohibeix d’encendre foc. En cas de necessitat es pot utilitzar gas envasat.

  • L’acampada lliure i descontrolada propicia la proliferació de deixalles i la degradació dels ecosistemes naturals. Per això és prohibida dins l’àmbit del Parc Nacional. Hi ha refugis de muntanya amb guarda i serveis d’hostaleria i càmping als pobles de la zona d’influència.

  • No abandoneu els camins senyalitzats. Són una garantia per a la vostra seguretat, alhora que col·laborareu en la preservació d’aquest espai natural.

  • No pertorbeu la tranquil·litat del lloc. No es permet fer servir màquines o instruments que produeixin sorolls estranys a la natura o realitzar accions que alterin o espantin els animals.

  • Procureu no introduir animals de companyia a l’interior del Parc. En cas de necessitat han d’anar subjectats per la persona que els porta.

  • Respecteu els rius, els barrancs i els estanys. No es permeten el bany, les activitats aquàtiques ni cap altra activitat que pugui representar una alteració o una contaminació de les aigües.

Ha estat útil?

1 comentari a “CASCADA DE SANT ESPERIT

Deixa un comentari