EL CLOT DEL MÈDOL
Edat recomanada: A partir de 3 anys

 

El dia 17 de gener vam anar a la pedrera romana del Mèdol a Tarragona. El Mèdol és una gran foia de més de 200 metres de llargada i una amplada d’entre 10 i 40 metres, produïda per la constant extracció de pedra en època romana. Al centre de la pedrera s’alça una agulla de pedra de 16 metres d’alçada que marca la cota original de la roca abans d’iniciar-se l’explotació. Es calcula que d’aquesta pedrera es van extreure aproximadament un total de 50.000 m3 de pedra. La pedra del Mèdol és una lumaquel·la micènica de color groguenc daurat, molt fàcil de treballar, amb què es van construir un gran nombre dels edificis romans més importants de Tàrraco.

 

Com arribar:

– Heu d’anar per l’A7 en direcció Barcelona fins a la sortida d’Altafulla, una vegada agafeu la sortida arribareu a la rotonda i heu de seguir en direcció a l’indicador cap el Mèdol. Just passat el pont que creua l’autopista heu de girar a la dreta i seguir el camí fins que arribareu a una zona d’aparcament. Estacioneu el cotxe aquí, a l’altre costat de la tanca hi ha l’àrea de servei Mèdol de l’AP7.

 

 

Ruta:

– Un cop deixeu estacionat el vehicle heu d’anar a la porta giratoria per a vianants que us porta cap a l’àrea de servei de l’AP7, continueu per la passarel·la de fusta fins a un camí de terra que va paral·lel a l’autopista, en uns 700 metres arribareu a una esplanada amb dues entrades a la pedrera romana.

 

 IMG_20160117_105323[1]

 

Nosaltres vam agafar l’entrada de la dreta pujant les escales on hi ha el mapa del clot del Mèdol. Un cop passeu l’entrada, el recorregut està marcat i no té pèrdua. Anireu passant pels diferents miradors del clot.

 

 IMG_20160117_105741[1]

 

IMG_20160117_115000[1]

 

Quan vam anar-hi nosaltres l’accés a l’interior del clot estava tancat per motius de seguretat.

 

Durada   1h
Dificultat   1/5
Desnivell   1/5
Distància 3km
Indicacions   5/5
Estat del camí   1/5

download-iconDeixa un comentari