ELS AVENCS DE LA FEBRÓ
Edat recomanada: A partir de 5 anys

El dia 12 de novembre vam anar a els Avencs de la Febró. És una esquerda oberta a la cinglera de la Mussara de 300 m de llargada, uns 30 m de fondària, i de 6 a 8m d’amplada. A l’interior de l’Avenc hi ha la Cova Gran on s’hi amagaren contrabandistes i, segons la tradició, el general Joan Prim el 1843.

 

Com arribar:

– Aneu per la carretera T-704 en sentit cap a la Mussara, abans d’arribar el quilòmetre 22, hi ha una esplanada a la dreta de la carretera on podeu estacionar el vehicle .

 


 

Ruta: 

topoavenc

 

– A l’altre costat de la carretera hi ha una pista amb un pal indicador de rutes a l’inici. Creueu la carretera i seguiu aquesta pista, tal i com indica cap els Avencs de la Febró.

 

DCIM101GOPROGOPR6189.

 

La pista va pujant suaument fins que arribareu a una clariana on trobareu un encreuament de pistes de terra. Hi ha un pal indicador de rutes, continueu recte pel camí de la Febró cap a la Febró, Prades i Siurana seguint el PR (marques color blanc i groc).

 
DCIM101GOPROGOPR6188.
 

La pista de terra es va endinsant en zona boscosa. Continueu per la pista fins que després d’un doble revolt hi ha una placa en forma de fletxa col·locada a un arbre que diu ESCOLTEU EL SILENCI.

 

DCIM101GOPROGOPR6187.

 

Sortiu de la pista i agafeu el sender que entra per la dreta del arbre on hi ha la placa, continueu pel sender de l’esquerre per dins el bosc. Ja estareu a prop de l’avenc.

Continueu el sender que més endavant voreja l’avenc. Si hi ha gent a l’avenc l’escoltareu. 

Aneu pendents dels petits ja que l’avenc no està protegit, si surten del sender pot ser perillós.

L’avenc el teniu a l’esquerre del sender. El més complicat és trobar l’entrada de l’avenc. 

L’entrada de l’avenc no està senyalitzada, hi ha un corriol que surt del sender i que acaba en unes pedres de grans dimensions. Ja esteu a l’entrada de l’avenc. Aquesta és la part més complicada de la ruta ja que haureu de lliscar per les pedres.

 

DCIM101GOPROGOPR6182.

 

Un cop dins l’avenc us trobareu de nou una zona de pedres de grans dimensions, un cop superada podreu continuar per dins l’avenc.

 

DCIM101GOPROGOPR6160.

 

A l’esquerre de l’avenc hi ha la Cova Gran. Si entreu us recomanem que porteu cascs i lots. Dins la cova veureu que les estalactites no hi son, aquestes van ser arrancades per construir el mas de Macià Vilà a Reus. Un cop vista la Cova Gran continueu l’avenc que acaba on hi ha blocs de pedra. A la paret de la dreta hi ha uns ferros col·locats per sortir de l’avenc. No sortiu per aquí, desfeu el camí per dins de l’avenc. 

La tornada és pel mateix camí d’anada.

 

 

 

Durada   2,5h
Dificultat   4/5
Desnivell   2/5
Distància  5km
Indicacions   3/5
Estat del camí   3/5

download-icon
4 comentaris a “ELS AVENCS DE LA FEBRÓ”

    • Bon dia! No tenim cap notícia referent al tancament de l’espai. Si vols assegurar si no hi ha cap restricció còvid pots provat a trucar a l’Ajuntament de la Febró. Salut!

      Respon
    • Hola! El tram que baixa a l’avenc es pot fer amb nens anant amb cura. A més, si están acostumats a anar per la muntanya, poden baixar-lo sense problema. Repetim, si la baixada es fa amb cura acompanyant-los a baixar, ho faran bé

      Respon

Deixa un comentari