ERMITES DE PRADES

 

Edat recomanada: A partir de 4 anys

El mateix dia que vam anar a les Cadolles Fondes al Montsant vam aprofitar per fer aquesta ruta a les ermites de Padres, Sant Roc, Sant Antoni i l’Abellera. Aquesta última és impressionat pel lloc on està situada.

 

Com arribar:

– Si heu fet també la ruta a les Cadolles Fondes heu d’agafar la C242 a Ulldemolins direcció a Reus, al quilòmetre 38,5 heu d’agafar la carretera T701 sentit Prades. Un cop arribeu a Padres heu d’estacionar el vehicle al costat dret de la carretera, hi ha una petita plaça amb una entitat de La Caixa. A l’esquerre de la carretera hi ha la plaça Major.

 

 

Ruta:

– Primer de tot anirem a buscar la clau de l’ermita de l’Abellera. Heu d’anar a la plaça Major passant per sota del pòrtic d’entrada i anar al bar Tomaset. Demaneu la clau i torneu fins al punt d’inici.

A partir d’aquí heu d’agafar el carrer Sant Roc que surt de la mateixa plaça on heu estacionat, veureu una senyalització al terra que marca quilòmetre 0.

Continueu pel carrer i arribareu a la primera de les tres ermites, ermita Sant Antoni.

 

IMG_2277

 

Un cop vista continueu pel camí de terra fins que arribareu a una bifurcació, heu d’anar a l’esquerre i, uns metres més endavant, heu de girar a la dreta agafant el camí de terra. Hi ha una senyalització que marca Capafonts per l’Abellera.

Anireu pujant el camí de pedra i terra vermella fins que passat el quilòmetre 1 veureu que el camí es divideix. Heu d’agafar el camí de dreta.

Més endavant hi ha unes escales que donen a una carretera, creueu la carretera i agafeu de nou el camí de terra.

Seguint el camí arribareu a l’ermita de Sant Roc.

 

IMG_2237

 

Davant de l’ermita hi ha una senyalització entre una carretera i un camí de terra, heu d’agafar direcció a l’àrea de lleure de l’Abellera per un camí de terra estret, a l’inici del camí hi ha un pal de fusta del Parc Natural de Prades.

Al final d’aquest camí arribareu a l’àrea de lleure. Heu de continuar el camí deixant el cartell explicatiu de l’ermita de l’Abellera a la dreta. Creueu la carretera deixant unes taules a l’esquerre fins que arribeu a la porta que dóna al recinte de l’ermita de l’Abellera. Podreu obrir la porta amb la clau que heu demanat a l’inici.

 

 

IMG_2242

 

Per tornar al vehicle heu de desfer el camí.

 

Durada   2h
Dificultat   3/5
Desnivell   3/5
Distància  3km
Indicacions   4/5
Estat del camí   3/5

download-icon

 Deixa un comentari