FONT DEL BOSC NEGRE, EL TOSCAR
Edat recomanada: A partir de 4 anys

El dia 1 d’abril vam anar fins a la Font del Bosc negre a la vall del Toscar dins del Parc Natural dels Ports.  És un dels racons més espectaculars dels Ports on l’aigua surt de la roca entre vegetació amb diferents tonalitats de verd.

 

Com arribar:

Sortiu de la localitat de Roquetes en direcció els Reguers i Alfara de Carles per la carretera TV-3422 fins el quilòmetre 12,6 aproximadament on hi ha una pista que entra cap el Toscar, veureu un indicador que diu “El Toscà”. Agafeu aquesta pista fins que al cap d’uns quatre quilòmetres arriba a l’aparcament del Toscar. Aquí podreu aparcar el cotxe.

 

 

 

Ruta:

– Aneu cap els dos plafons indicatius de les rutes que es poden fer al Toscar, vosaltres fareu part de la ruta de color rosat (La Cova dels Adells). A la dreta dels plafons hi ha un sender que puja. Agafeu aquest sender pedregós envoltat de vegetació baixa.

 

 

Al cap de pocs metres hi ha el primer pal de rutes que indica la Font del Bosc negre. Seguiu pujant el sender.

 

 

El sender gira cap a l’esquerre en continua pujada. Poc a poc anireu veient la vall del Toscar on destaca l’ermita de Santa Magdalena.

 

 

Arribareu a un encreuament de senders, continueu pujant deixant el sender que va cap a la Cova Pintada. A partir d’aquí el sender s’endinsa pel bosc de pins, alzines i carrasques.

 

 

Arribareu al coll de la Morera on hi ha un altre pal de rutes, aneu cap a l’esquerre seguint la Font del Bosc negre.

 

 

El sender continua en pujada per zones humides on hi predomina les heures i les falgueres, i també la molsa que cobreix les roques i arbres. Si mireu a la dreta entre la vegetació veureu les àrides Rases de Maraco. Arribareu a un nou encreuament de senders, seguiu recte cap a la Font del Bosc negre.

 

 

Arribareu al fons del barranc, a la Font del Bosc negre, on l’aigua surt de la roca.

 

 

 

Per tornar fins on està el cotxe desfeu el camí d’anada.

 

 


 download-icon
Deixa un comentari