FONT I RENTADOR DEL BELTRAN
Edat recomanada: A partir de 3 anys

El dia 21 de maig vam anar al poble deshabitat de Castelló a Vandellòs. A prop del poble hi ha la font i rentador del Beltran, un racó humit d’on raja aigua del cingle de la muntanya formant una font natural i, al costat, aprofitant l’aigua de la font hi ha un antic rentador.

 

Com arribar:

– Aneu cap a la localitat de Masboquera per la carretera C-44. Travesseu Masboquera sentit Mora d’Ebre i abans d’arribar al quilòmetre 8 hi ha una pista asfaltada a l’esquerre que puja cap a Castelló. No està senyalitzat. Per girar cap a la pista hi ha un marge a la dreta de la carretera per poder fer el canvi de sentit. Continueu la pista que us portarà fins a una esplanada a l’entrada de Castelló on podreu estacionar el vehicle.

Ruta:

– Un cop deixeu el vehicle agafeu el camí que hi ha a l’esquerra del cartell de Castelló.

 

GOPR3624

 

Entrareu a Castelló, la majoria d’edificacions estan en ruïnes. Al final del poble hi ha una bassa i davant d’aquesta hi ha un sender que puja cap a la muntanya. A l’inici del sender hi ha una fletxa de color groc que indica Font i Rentador del Beltran.

 

GOPR3629

 

El sender fa pujada fins que trobareu un pal indicador de rutes on el sender ja és més planer. Continueu el sender fins que més endavant trobareu un altre pal indicador de rutes. 

 

GOPR3640

 

Agafeu el desviament cap a la Font i Rentador del Beltran. El sender va en lleugera pujada fins que el sender finalitza en el rentador amb una taula de pícnic. Si continueu a la dreta veureu entre la vegetació de la paret de la roca la font del Beltran.

 

GOPR3718

 

GOPR3643

 

Per tornar el vehicle desfeu el camí d’anada.

 

 

Durada   1h
Dificultat   2/5
Desnivell   3/5
Distància   1,5km
Indicacions   4/5
Estat del camí   3/5

download-icon
Deixa un comentari