FONTS DE SANT BLAI A TIVISSA
Edat recomanada: A partir de 4 anys

El dia 9 de setembre vam pujar fins a les Fonts de Sant Blai a Tivissa. És una ruta que es realitza entre oliveres, ametllers i els escarpats cingles del barranc de Sant Blai fins arribar a les fonts. Aquesta part del GR és el primer de la península ibèrica que es va pintar.

 

Com arribar:

– Heu d’arribar al poble de Tivissa per la C-44. Un cop entreu heu d’anar seguint les indicacions en direcció a l’aparcament. Passareu pel costat del camp de futbol i a l’esquerra hi ha la zona d’aparcament que és una esplanada de terra. Aquí ja podeu deixar el cotxe estacionat.

 

 

Ruta:

– Heu d’agafar el mateix carrer per on heu vingut amb el vehicle fins que trobeu el parc de bombers. Davant del parc hi ha una pista que fa una forta pujada, a l’inici d’aquesta pista hi ha una senyal de GR7 que indica Sant Blai. La pujada és curta.

Al final de la pujada trobarem un sender amb quatre pals de fusta que tanquen l’accés a les motos.

 

IMG_2733 

 

Continueu per aquest sender durant un quilòmetre, el terreny és irregular i amb pedres però no presenta dificultats pels petits.

IMG_2736

IMG_2746

 

Al final del sender trobareu quatre pals igual que els que hem trobat a l’inici del sender. Ara agafeu la pista ampla cap a l’esquerra que puja cap el barranc Sant Blai. En tot moment heu d’anar seguint les marques del GR.

 

IMG_2747

 

Continueu per la pista que s’endinsa entre els cingles.

IMG_2748

Un cop passat el barranc de Sant Blai ja podreu veure tolls d’aigua a l’esquerra i, més endavant, les fonts.

 

IMG_2755

 

IMG_2757

 

La tornada és pel mateix camí gaudint de les vistes i del poble de Tivissa

 

 

Durada   1,5h
Dificultat   2/5
Desnivell   3/5
Distància  3km
Indicacions   5/5
Estat del camí   3/5

download-iconDeixa un comentari