GORG DELS BANYUTS
El dia 21 de desembre vam anar a veure el Gorg dels Banyuts, és apte per totes les edats ja que es troba al costat de la carretera.

 

El gorg dels Banyuts està situat a la riera de Garfull, dessota la Masia del Pla de la Molina, és uns dels paratges naturals relacionats amb la llegenda del Comte Arnau. En aquesta bassa Arnau tenia dos servents, en forma de boc, que vigilaven aquell que no fes cap bona obra, fins que un dia va matar-ne un, i l’altre, com a reacció llençà el comte al gorg o “infern”. Arnau en surt cada nit, amb el seu cavall de foc. Per aquesta raó, el paratge és temut pels pastors i habitants de Gombrèn.

 

Com arribar:

– Aneu cap a Gombrèn, per arribar agafeu la carretera GI-401 que surt de Campdevànol. Travesseu la localitat de Gombrèn i continueu per la mateixa carretera, abans d’arribar al quilòmetre 3 hi ha un desviament a la dreta cap a Castellar de n’Hug. Agafeu aquest desviament fins que veureu una senyal de color vermell a l’esquerra de la carretera. Més endavant podeu deixar arrenglerat el vehicle.

 

 

Ruta: 

– Aneu a la senyal de color vermell que senyala Gorg dels Banyuts cap a l’altre costat de la carretera.

 

 

Veureu una senyal amb la llegenda escrita del Comte Arnau i, al costat, unes escales que us portaran directament al gorg. Està prohibit banyar-se en aquest gorg.

 

 

 

Durada   1min
Dificultat   1/5
Desnivell   1/5
Distància  15m
Indicacions   5/5
Estat del camí   1/5

download-icon
4 comentaris a “GORG DELS BANYUTS”

    • Hola, ja fa temps que vam anar-hi i desconec com està ara. Jo parlaria amb l’Ajuntament de Gombrèn o la Diputació per esbrinar com està actualment. Salut!

      Respon

Deixa un comentari