GORGA DELS SOLDATS
Edat recomanada: A partir de 3 anys

El dia 22 de maig vam anar a Castellfollit de la Roca per anar a visitar la Gorga dels Soldats. La gorga rep aquest nom ja que en temps de guerra els soldats baixaven a refrescar-se. També es coneguda com a gorga d’en Poc o gorga d’Estura.

 

Com arribar:

– Aneu cap a la localitat de Castellfollit de la Roca per la carretera N-260. Un cop arribeu a Castellfollit de la Roca continueu per la mateixa carretera fins que veureu la torre del rellotge, a la plaça Sant Roc. Podeu deixar estacionat el vehicle en la mateixa carretera.

 

GOPR3905

 

Ruta:

– Un cop deixeu el vehicle estacionat aneu cap a la torre del rellotge i darrera de la torre sense arribar a agafar el carrer nou hi ha un carreró estret sense asfaltar que continua recte. Agafeu-lo.

 

GOPR3904

 

Continueu el carreró entre parets de pedra. El camí fa baixada.

 

GOPR3903

 

Un cop acaba el carreró continueu el sender a la dreta passant pel costat de la cinglera basàltica.

 

GOPR3872

 

Continueu el sender que poc a poc cada cop és més estret. Arribareu a unes escales de pedra que baixen fins el riu Toronell. Hi ha una barana de fusta per ajudar a baixar.

 

GOPR3837

 

Al final de les escales agafeu el sender que surt a l’esquerre i que va paral·lel al riu, al cap de pocs metres arribareu a la base del salt d’aigua de la Gorga dels Soldats.

 

GOPR3773

 

Per baixar a la mateixa gorga no es recomana fer-ho amb els petits ja que haureu de grimpar pel lateral de la gorga fins arribar a l’altre costat.

 

GOPR3765

 

GOPR3771

 

Per tornar el vehicle desfeu el camí d’anada, ara la tornada fa pujada.

 

 

Durada   30min
Dificultat   3/5
Desnivell   3/5
Distància   1km
Indicacions   0/5
Estat del camí   3/5

download-icon
2 comentaris a “GORGA DELS SOLDATS”

Deixa un comentari