LA CARAMELLA
NO recomanada per fer amb nens

 

El dia 13 d’octubre vam anar a fer una ruta imprescindible del PN dels Ports, La Caramella. És una ruta curta però que no recomanem fer amb els més petits ja que hi ha zones on el sender és estret i està a una alçada considerable respecte el riu i, altres zones, on hi ha força desnivell de terreny amb zones de grans roques que s’han d’anar saltant. A més, la vegetació que hi ha a la ruta és molt espessa per ells.

 

Com arribar:

– Heu d’anar cap a Tortosa, un cop entreu a la localitat heu d’agafar la carretera T-341 cap a Roquetes. Un cop arribeu a Roquetes heu de continuar en sentit a Els Reguers. Un cop heu agafat la carretera dels Reguers heu d’estar atents ja que en dos quilòmetres hi ha un desviament a l’esquerra en sentit al Mont-Caro.  Agafeu aquest desviament i continueu per una pista d’asfalt envoltada de camps d’olivers, després d’uns dos quilòmetres passareu per un canal, ara sec. Un cop passat el canal hi ha una pista a l’esquerra, agafeu aquesta pista, heu de continuar uns quatre quilòmetres fins que arribareu a una granja de conills, gireu a l’esquerra i en pocs metres veureu una senyal verda indicant el Camí de la Caramella. Agafeu aquest desviament, a partir d’aquí la pista es torna en un camí de terra apte per circular en turisme. Abans de dos quilòmetres arribareu a una zona d’estacionament.

 

IMG_3283

 

 

Ruta: 

– Un cop deixeu el vehicle a la zona d’estacionament heu de passar pel costat de la tanca de fusta i continueu pel camí de terra fins a la Caseta de Carvallo (antiga caseta que bombejava l’aigua de La Caramella per abastir Tortosa dissenyat per Jules Carvallo).

 

IMG_3284

 

Heu d’agafar les escales que hi ha a la dreta de la caseta i continueu el sender que puja entre les roques. Un cop passat aquest petit tram heu d’anar cap el sender, ja més clar, que gira cap a l’esquerra en sentit al barranc de La Caramella. A partir d’aquí es pot escoltar l’aigua de La Caramella. Aquest sender va al costat del torrent a una certa alçada. Poc a poc el sender gira cap el barranc i al fons es pot veure la Mola Castellona i la Roca del Migdia.

Més endavant ja trobareu el primer toll d’aigua amb un petit salt d’aigua, per baixar al toll hi ha un estret sender.

 

IMG_3297

 

Torneu al sender principal i en pocs metres trobareu el segon toll d’aigua, més gran que el primer el qual té una petita pressa.

 

IMG_3300

 

Camineu pel costat del toll i al davant veureu un bonic salt d’aigua.

 

IMG_3304

 

A partir d’ara el sender canvia de costat i anireu pel marge de l’esquerra. El sender es torna més estret, frondós de vegetació i amb força pendent. Més endavant arribareu al tercer toll d’aigua, un racó preciós encaixonat entre roques i abundant vegetació.

 

IMG_3306

 

Continueu pel sender que heu deixat per veure aquest toll, el sender continua pujant fins arribar a l’últim toll de l’itinerari que proposem, el més bonic de tots.

 

IMG_3310

 

Des d’aquest punt es pot veure la cascada de la Cua de Cavall d’uns cent metres.

 

IMG_3333

 

La ruta continua pujant el barranc passant per més tolls amb salts d’aigua fins arribar a la part inferior de la Cua de Cavall. Aquesta ruta la tornarem a fer passant per tots els tolls ja que el temps no ens va permetre continuar la ruta. La tornada fins a la zona d’aparcament és pel mateix camí d’anada.

 

Durada   1,5h
Dificultat   4/5
Desnivell   4/5
Distància  2,5km
Indicacions   1/5
Estat del camí   2/5

download-iconDeixa un comentari