LA DOU DE BASTARENY
Edat recomanada: A partir de 3 anys

El dia 24 d’abril vam anar al Parc Natural del Cadí-Moixeró per anar a veure el naixement del riu Bastareny on l’aigua brolla de l’interior de les roques. Abans d’arribar el naixement, el riu Bastareny ens regala un espectacular salt d’aigua.

 

Com arribar:

 –  Aneu fins a la localitat de Bagà, per arribar-hi agafeu la carretera C-16 fins que trobareu una sortida indicada cap a Bagà. Un cop agafeu la sortida passareu per sota la carretera i arribareu a una rotonda, seguiu les senyalitzacions cap a Gliscareny. Passareu pel costat de l’oficina de turisme del Parc Natural. Continueu seguint en direcció a Gliscareny. Sortireu del poble tenint en tot moment el riu Bastareny a l’esquerre. Al cap d’un dos quilòmetres veureu una pista de terra a la dreta. A l’inici de la pista hi ha un cartell on indica La Salle Natura. Agafeu aquesta pista de terra que us portarà fins a La Salle Natura, coneguda com a Cal Cerdanyola. Deixeu enrere La Salle i travesseu el pont que creua el torrent de Pentís. Continueu uns dos quilòmetres més per la pista passant per alguns revolts fins que arribareu a un pont de pedra on hi ha una senyal que indica que esteu a l’Adou del Bastareny. Al marge del camí hi ha lloc per poder deixar el cotxe.

 

 

 

Ruta:

– Agafeu el sender que hi ha al costat del pont de pedra per on passa el riu Bastareny. Hi ha un indicador que diu “Adou del Bastareny”.

 

 

Pugeu el sender i al cap de pocs metres veureu un corriol a la dreta que us portarà tot seguit davant de l’espectacular salt d’aigua del riu Bastareny.

 

 

Torneu al sender i passareu pel costat d’un altre indicador que hi ha col·locat al costat de la paret de roca.

 

 

El sender passa a ser un corriol més estret que puja ràpidament fins que haureu de baixar unes escales natural que us portaran a un sender amb el riu Bastareny a la dreta.

 

 

Continueu el sender fins que aquest acaba a un mirador protegit amb baranes de fusta on es pot veure com neix el riu de la paret de roca. Aquest riu és afluent del Llobregat i desemboca les seves aigües a Guardiola de Berguedà. Per tornar al cotxe desfeu el camí d’anada.

 

 

 
 

 


download-icon

 

Deixa un comentari