LA TEIXEDA DE COSP I LO TEIX PARE
Edat recomanada: A partir de 5 anys

La Teixeda de Cosp és possiblement el bosc més antic de Catalunya, hi ha 272 exemplars de teixos centenaris on hi destaca Lo Teix Pare, arbre monumental situat al costat de la font del Teix.

 

Com arribar:

 –  L’inici de la ruta és a l’antic balneari de Cardó. Per arribar-hi agafeu la carretera que surt de Rasquera, la TV-3021. La carretera acaba davant de l’antic balneari, aproximadament el quilòmetre 9’5. Hi ha espai habilitat per estacionar el vehicle.

 

 

 

Ruta:

– Per iniciar la ruta torneu a peu pel voral de la carretera uns dos-cents metres, veureu que a la dreta de la carretera hi ha un desviament cap a un camí ample de terra. Agafeu-lo. Tot seguit hi ha un sender que s’enfila cap a l’esquerre, està indicat amb una petita placa metàl·lica que diu el Portell del Cosp. És l’antic Camí dels Frares o dels Monjos.

El sender està senyalitzat amb marques grogues, PR C-80. En breu arribareu a una de les moltes ermites que hi ha la Serra de Cardó, és la Santíssima Trinitat. Seguim pujant el sender fins arribar a la següent ermita, és l’ermita de Sant Àngel o Àngel Custodi. Cal travessar-la per continuar el sender.

A partir d’aquí el paissatge canvia radicalment. Ara el sender continua pujant entre alzines, brucs o marfulls. El sender passa pel costat d’una paret de pedra molt propera al Coll de Cosp.

Arribats al Coll de Cosp hi ha un pal de fusta amb diverses fletxes. Continueu el recorregut en direcció a la Font del Teix.

El sender baixa i si aneu atents ja podreu veure els primers exemplars de teix. Arribareu a una bifurcació de sender. A la mateixa paret podreu veure la placa metàl·lica. Agafeu el sender que indica cap a la Teixeda/Refugi

Arribareu a una pujada i, tot seguit, una baixada. Per ajudar-vos hi ha instal·lada una corda ambdós costats. Un cop superat, el sender travessa de ple la Teixeda de Cosp. Hi ha diversos exemplars  a peu de sender.

El sender continua deixant la teixeda. Tot seguit trobareu una edificació a uns vint-i-cinc metres del sender, és el Refugi.

El sender arriba al teix més espectacular de la ruta, és lo Teix Pare, és un arbre monumental amb un tronc de quatre metres de perímetre. Davant seu hi ha la font que agafa el seu nom, la font del Teix.

Per tornar desfeu el camí

 

download-icon
Deixa un comentari