LES FONTS DEL LLOBREGAT
Edat recomanada: A partir de 5 anys

El dia 25 d’abril vam anar a Castellar de n’Hug per anar a veure el naixement del riu Llobregat. La ruta és circular, primer baixareu les escales per anar cap a Les Fonts, i després, tornareu a Castellar de n’Hug pel bosc. Si aneu a la primavera Les Fonts són espectaculars.

 

Com arribar:

 –  Aneu fins a Castellar de n’Hug, per arribar-hi agafeu a Guardiola de Berguedà la carretera BV-402 fins a la Pobla de Lillet, un cop a aquesta localitat agafeu el desviament cap a Castellar de n’Hug per la carretera BV-4031. Un cop arribeu a Castellar de n’Hug veureu que a l’entrada del poble hi ha una gran esplanada habilitada com a pàrquing.

 

 

Ruta:

– Aneu cap el final de l’aparcament on hi ha una caseta de pedra. Entre la caseta i el mur de pedra hi ha un camí. Veureu una senyal que indica cap a les Fonts del Llobregat.

 

 

El camí empedrat comença a baixar per escales protegides per baranes passant per bancs i plafons informatius de la vegetació i fauna de la zona.

 

 

 

Després del tram d’escales passareu per un pont de fusta que creua un torrent. Uns metres més endavant estareu davant de les Fonts del Llobregat. Si continueu el camí arribareu al mirador on es pot veure la cascada central.

 

 

Continueu l’itinerari baixant les escales, en breu veureu entre la vegetació el salt d’aigua de l’antic molí fariner de les Fonts.

 

 

Arribareu al final del tram de camí empedrat protegit per baranes. Continueu ara per la pista deixant a la dreta el bar del Molí de les Fonts. 

 

 

Passat el bar deixareu una esplanada a l’esquerre de la pista. Tot seguit veureu un sender que surt a l’esquerre de la pista. Si l’agafeu al cap d’uns metres arribareu el bonic pont que creua el Llobregat.

 

 

 

Torneu a la pista i continueu cap a l’esquerre fins que al cap d’uns minuts arribareu a un encreuament que hi ha abans d’arribar a l’hotel Les Fonts.

 

 

Continueu cap a l’esquerre. La pista puja ràpidament fins on hi ha una ermita. Davant de l’ermita hi ha un pal de rutes. Aneu cap a l’esquerre seguint les indicacions del pal de rutes cap a Castellar de n’Hug per la Serra.

 

 

Agafeu el sender que puja ràpidament cap el bosc. Aneu seguint les marques de color groc que anireu trobant pintades a roques i troncs, moltes estan mig esborrades. Aneu atents per no desviar-vos del sender principal.

 

 

Arribareu a una pujada pronunciada que us portarà fins a la carretera que va cap a Castellar de n’Hug. Camineu pel voral de la carretera fins el pàrquing que hi ha a l’entrada del poble.

 

 

 


download-icon

 Deixa un comentari