LES FOUS DEL BRUGENT
Edat recomanada: A partir de 4 anys

 

El dia 7 de febrer vam anar a Les Fous del riu Brugent a Capafonts. El riu Brugent neix a la font de la Llúdriga i, passat Capafonts, s’inicia la ruta que proposem on el Brugent comença el seu espectacular recorregut en engorjar-se en les Fous, congost que creua les cingleres calcàries

 

Com arribar:

– Primer heu d’arribar a la localitat d’Alcover (Alt Camp) i agafar la carretera que puja a Mont-ral, TV-7041, fins el quilòmetre 21 on es troba la localitat de Capafonts. Heu d’accedir a la localitat per la segona entrada on hi ha un edifici de fusta (Oficina de turisme) i aquí ja podeu estacionar el vehicle al pàrquing que hi ha a l’oficina de turisme.

 

Ruta:

– Un cop deixeu estacionat el vehicle heu de pujar el carrer de l’oficina de turisme i al final del carrer girar a l’esquerra pel carrer Barrulles. Al final d’aquest carrer arribareu a la carretera per on heu vingut, la TV-7041. Heu de creuar la carretera i baixeu caminant pel voral uns metres fins que trobeu una pista amb una senyal que indica Ermita de les Barrulles.

 

IMG_20160207_145857[1]

 

Continueu per la pista i uns metres més endavant hi ha un pal indicador amb fletxes verdes, agafeu el sender de la dreta que va en direcció al Riu Brugent i Mas d’en Toni.

Aquest sender és planer i transcorre per camps agrícoles fins que arribareu al Pont Vell medieval on ja deixarem els camp agrícoles per endinsar-nos al bosc.

 

IMG_20160207_114822[1]

 

GOPR1388

 

Un cop vist el pont continueu el sender amb el riu Brugent a la dreta. Haureu de creuar dos cops el riu, hi ha pedres per creuar-lo tot i que haureu d’ajudar els petits. Després de creuar per segon cop el riu arribareu a una esplanada amb un pal indicador on s’intueix que hi ha escrit Les Fous i una fletxa que senyala cap a Farena.

 

IMG_20160207_123139[1]

 

Continueu el sender i arribareu a un pal amb una placa Molí Fariner de Més Avall.

El sender continua i s’endinsa al bosc, passareu per una gran roca a l’esquerra que forma una petita cova, i més endavant, veureu un pal de fusta sense la placa al costat d’un sender que baixa a la dreta.  Deixeu el sender principal i agafeu aquest nou sender i arribareu al final de la ruta que proposem, una gran esplanada i just al costat entre grans roques el riu Brugent.

 

GOPR1444

 

La tornada és pel mateix camí d’anada.

 

 

Durada   2h
Dificultat   3/5
Desnivell   2/5
Distància   4km
Indicacions   4/5
Estat del camí   3/5

download-iconDeixa un comentari