LES TOSQUES A VILAPLANA
Edat recomanada: A partir de 4 anys

El dia 3 de gener vam anar fins a Vilaplana per fer el camí de Les Tosques, antic camí de ferradura que durant segles va ser una de les principals vies de comunicació entre Vilaplana i la Mussara.

 

Com arribar:

– Heu d’arribar a Vilaplana i anar cap el carrer Santiago Rusiñol. Podeu deixar el vehicle estacionat en el mateix carrer.

 

 

Ruta:

– Un cop deixeu estacionat el vehicle heu de seguir el carrer Santiago Russiñol passant per la Font de la Creu, el carrer passa a ser una pista. A la dreta de la pista veureu una senyal de la Mussara a Les Tosques amb un mapa de la zona.

 

IMG_20160103_145835

 

Continueu la pista que en tot moment va pujant entre camps agrícoles seguint les marques de PR de color blanc i groc.

Més endavant la pista es divideix i heu de continuar pel sender de la dreta. Aquí hi ha un pal de fusta indicant la Mussara.

 

IMG_20160103_141232

 

A partir d’aquí el sender que va pujant cap a la Mussara, és un antic camí de ferradura envoltat de zona boscosa que no deixa passar el sol. Durant la pujada hi ha zones on es pot veure el Camp de Tarragona.

El sender es torna més planer fins que creuareu el riu de les Tosques saltant de pedra en pedra sense dificultat. Aqui hi ha tolls d’aigua i si baixa prou aigua podem veure tres salts, el primer està davant de les pedres per on heu creuat.

DCIM100GOPROGOPR0663.

 

Un cop vist aquest salt seguiu el sender que continua fent pujada i al cap de pocs metres a l’esquerra podeu baixar el marge del sender per pedres que fan d’escales fins al segon salt d’aigua.

DCIM100GOPROGOPR0655.

Un cop vist torneu al sender i al cap de pocs metres hi ha un mirador on es pot veure el tercer salt, aquest és el que té més alçada. Nosaltres no vam trobar el camí per baixar al salt.

 

DCIM100GOPROGOPR0497.

 

La tornada fins a Vilaplana es fa pel mateix camí d’anada.

 

Durada   3,5h
Dificultat   3/5
Desnivell   2/5
Distància 7km
Indicacions   4/5
Estat del camí   3/5

download-icon7 comentaris a “LES TOSQUES A VILAPLANA”

  • Bone tarde demaria què las personas què àneu direcció tosques y Mussare, que mantingués més net tot là entorns, demanarà més prudència pel nostre poble, els cotxes desitgés deixarlos là entrades del poble, gracias

   Respon
  • Bon dia,

   en principi si però degut a la Còvid-19 no ho sabem. Per assegurar-se pots trucar a l’Ajuntament del municipi i fer la consulta.

   Salutacions

   Respon

Deixa un comentari