RACÓ D’AIGUADONZELLA
NO recomanada per fer amb nens

El dia 16 de març vam anar fins el racó d’Aiguadonzella (o racó de la Vella Gracia) al barranc de la Covalta (barranc de la Conca i la Geganta) dins el Parc Natural dels Ports. És una ruta no recomanada per fer amb nens ja que tota la ruta és fa per senders i corriols plens de vegetació que fan de mal caminar per ells.

Si la feu adults aneu amb GPS ja que hi ha parts de la ruta on és fàcil desorientar-se si no coneixes aquesta part dels Ports. No hi ha cartells però si marques vermelles i fites

 

 Com arribar:

– Aneu cap a Tortosa, tot seguit creueu el pont del mil·lenari cap a Raval de Crist. Un cop passat el pont arribareu a una rotonda, agafeu la segona sortida de la rotonda que va cap el carrer de les Hortes. Arribareu a Raval de Crist, travesseu la localitat fins el final on hi ha una rotonda, aneu cap a Mas de Barberans per la carretera TV-3421. Més endavant arribareu a un tram de la carretera amb un marge de pedra i camps a la dreta. Tot seguit d’aquest marge veureu una pista asfaltada que hi ha a la dreta de la carretera. A l’inici de la pista hi ha un cartell petit de color blanc que indica cap a Parellades i La Caramella. Continueu aquesta pista fins que arribareu a un encreuament de pistes. Agafeu la pista de l’esquerre que us portarà cap el canal de Xerta. Creueu aquest canal pel pont i passat aquest veureu una senyal que indica Parellades. Continueu per la pista fins a un nou encreuament on hi ha una senyal que indica cap a la dreta a La Caramella. No feu cas i continueu cap a l’esquerre. De nou arribareu a un encreuament de camins. Aneu cap a l’esquerre per travessar pel pont. Un cop creueu el pont la pista passa a ser de terra. Uns metres més endavant hi ha una petita esplanada davant d’una finca on podreu deixar el cotxe estacionat.

 

 

Ruta:

– Continueu per la pista de terra fins que aquesta acaba en una esplanada on hi ha una senyal del barranc de Covalta on explica que està prohibida l’escalada i el barranquisme.

 

 

Agafeu el sender que hi ha al costat de la senyal, passareu pel costat d’una construcció.

 

 

Continueu pel sender fins que al cap d’uns metres arribareu a la riera que baixa del barranc, quan vam anar-hi no baixava aigua. Creueu la riera i continueu pel sender. Veureu una mànega de color negre. Agafeu-la com a referència ja que anireu per senders, corriols i per les platges de pedra de riu.

 

 

 

Poc a poc el sender va pujant i veureu senyals de perill de bous braus (nosaltres no vam veure cap). El sender arriba a una estructura de ferro que impedeix que els bous passin. Nosaltres si podem fer-ho.

 

 

 

El sender comença a pujar en forma d’esses fins que arribareu a un encreuament de senders, davant hi ha una pedra amb inscripcions pintades, aneu cap a la dreta (Aiguadonzella).

 

 

A partir d’aquí costa seguir el sender, aneu atents seguint les marques pintades de color vermell i les fites. Anireu caminant per camps abandonats amb marges de pedra. Poc a poc anireu arribant al final del barranc. Passareu per algun punt on el sender està tapat per la vegetació fins que arribareu al final del barranc on trobareu el racó d’Aiguadonzella. 

 

 

 

Per tornar fins el cotxe desfeu el camí d’anada.

 

 

download-icon

 

Powered by Wikiloc


 


Deixa un comentari