LA ROUREDA DE ROURE REBOLL A PRADES
Edat recomanada: A partir de 4 anys

El dia 22 d’octubre vam anar a la roureda de roure reboll a Prades. Aquesta roureda és única a Catalunya. Es recomana fer aquesta ruta a la tardor per la tonalitat de verds i marrons del bosc. La ruta és circular i està senyalitzada.

 

Com arribar:

– Aneu cap a Prades per la carretera T701 si veniu de Reus o per la carretera T700 si veniu de Montblanc. Un cop arribeu a Prades aneu cap el carrer Colomers on trobareu diversos llocs per estacionar el vehicle.

 

Ruta: 

– A l’inici del carrer Colomers hi ha un planell informatiu de la ruta, al costat hi ha un pal indicador de rutes, la ruta de la roureda és la número 1 cap el Coll del Bosc.

Continueu el carrer Colomers tal i com indica la fletxa del pal indicador de rutes.

 

DCIM100GOPROGOPR5940.

 

El carrer passa a ser una pista de ciment fins que trobareu una cruïlla, continueu cap a l’esquerre tal i com marca el pal indicador de rutes cap el Coll del Bosc. La pista de ciment passa a ser un camí de terra.

 

DCIM100GOPROGOPR5944.

 

DCIM100GOPROGOPR5945.

 

El camí va pujant mentre s’endinsa per la roureda. Seguiu els pals de fusta amb la fletxa de direcció que marquen el sender per on heu d’anar. No té pèrdua. També hi ha diversos planells informatius que anireu trobant. Poc a poc el camí de terra passa a ser un sender en continua pujada.

 

DCIM100GOPROGOPR5948.

 

El sender arriba a una pista ample de terra de color vermellós, davant hi ha un pal indicador de rutes. Seguiu cap a l’esquerre cap el Coll del Bosc.

 
DCIM100GOPROGOPR5985.
 

Arribareu a un encreuament de camins, ja a la part més alta de la ruta, a la dreta hi ha el desviament cap el Tossal de la Baltasana, no l’agafeu. Vosaltres aneu cap a l’esquerre cap a Prades, passareu pel costat d’un dipòsit d’aigua. Uns metres més endavant arribareu a un altre encreuament de camins, aneu a l’esquerre cap a Prades. A partir d’aqui el camí es de tornada a Prades.

 

DCIM100GOPROGOPR6054.

 

El camí us portarà directament fins el carrer Colomers on està el planell informatiu, la tornada és més suau ja que fa baixada i no es passa per senders, es tot camí de terra. Trobareu pal indicador de rutes, sempre seguiu en sentit a Prades. També trobareu pals de fusta amb la fletxa de direcció.

 

 

 

Durada   2,5h
Dificultat   3/5
Desnivell   3/5
Distància  5km
Indicacions   5/5
Estat del camí   3/5

download-icon
Deixa un comentari