RUTA DEL RIU SÉNIA
Edat recomanada: A partir de 4 anys

El dia 26 de juny vam fer una ruta pel riu Sénia, començant pel Toll dels Arenals, passant per Lo Partidor i el Martinet, i finalitzant al Toll de la Font de Sant Pere, ja a la província de Castelló. 

 

Com arribar:

 –  Aneu fins a la localitat de la Sénia, un cop a la localitat, continueu pel carrer Barcelona seguint en tot moment les indicacions cap a l’Embassament, el carrer passa a ser primer Tarragona i, posteriorment, carrer Berenguer IV. A la sortida del poble arribareu a una petita rotonda, agafeu la segona sortida cap a l’Embassament per la carretera CV-105. Passareu un cartell que diu Castell de Cabres 32. Més endavant on hi ha un revolt hi ha una pista de terra que surt a la dreta. Continueu per la carretera i, al cap de pocs metres, passada la pista de terra, hi ha una pista asfaltada també a la dreta. Agafeu la pista, deixant la carretera, continueu per la pista fins que trobareu a l’esquerra una esplanada de terra on hi ha una senyal indicadora de rutes de color verd. Aparqueu el vehicle a l’esplanada. 

 

GOPR4431

Ruta:

– Agafeu la pista que surt de l’esplanada, aquesta fa baixada cap el riu.

 

GOPR4432

 

Al final de la baixada agafeu el sender que continua a la dreta que us portarà directament al Toll dels Arenals.

 

GOPR4533

 

GOPR4535

 

Un cop vist el Toll dels Arenals torneu fins a l’esplanada on està aparcat el vehicle, continueu la pista asfaltada cap a l’esquerre, arribareu a un pal indicador de rutes, continueu en sentit El Partidor.

 

GOPR4435

 

Travesseu el canal per la pista de formigó, un cop creuat continueu a la dreta seguint el canal. Arribareu a una placa informant que és El Partidor, el límit administratiu entre Catalunya i el País Valencià.

 

GOPR4440

 

Baixeu la pista empedrada que us portarà fins el Partidor, un cop vist continueu pel sender que va a la dreta del riu

GOPR4471

 

Arribareu a un accés que hi ha al mig del sender fet de xarxa de filferro.

 

GOPR4530

 

Un cop passat aquest accés aneu pendents dels petits ja que el sender és més estret i va elevat respecte al riu. Són pocs metres fins que arribareu a una zona més ample, el Martinet.

 

A la zona del Martinet hi ha un gran toll i petits salts d’aigua.

 

GOPR4484

 

GOPR4487

 

Continueu el sender passant per uns maons que hi ha al riu que us portaran a un tronc col·locat per creuar el riu sense mullar-nos els peus. Continueu el sender que va pujant el riu per la part de la dreta, hi ha diversos desnivells fins que arribareu al final de la ruta, el toll de la Font de Sant Pere.

 

GOPR4571

 

Per tornar fins on està el cotxe desfeu el camí d’anada.

Durada   1’5h
Dificultat   3/5
Desnivell   3/5
Distància   2,5 km
Indicacions   2/5
Estat del camí   2/5

 

download-icon
2 comentaris a “RUTA DEL RIU SÉNIA”

  1. Hola.
    En arribar a Sant Pere trobareu la cova dels musics.
    Si segueixes el curs del riu amunt, des de Sant Pere, vora l’esquerra hi ha un cami q porta a una cova-tunel. Fara falta llum.
    Als mes atrevits, si camineu per dins del riu contracorrent, trobareu una fantastica cascada a la altura de Moli l’abad. Nomes es pot arribar per dins del riu, no hi ha cami

    Respon

Deixa un comentari